Waarom een e-factuur?

E-facturen bieden een snellere en efficiëntere manier om facturen te verwerken. Het voordeel van digitale facturen is onder andere een afnemende hoeveelheid werk binnen de administratie, ze zijn zoekbaar en binnen de organisatie gemakkelijker op te sporen.

Een elektronische factuur, of een e-factuur, is een factuur die in digitale vorm wordt verstuurd en ontvangen. Wanneer een factuur in digitale vorm wordt verstuurd kan deze automatische worden herkend door een systeem voor factuurverwerking.

Digitale facturen vormen een goede oplossing voor alle bedrijven waar de behoefte bestaat om de factuurstroom efficiënter te maken. Met digitale facturen verloopt de procedure een stuk sneller.

 

Hoe merk je dat elektronische factuurverwerking het werk verbetert en efficiënter maakt.

1. Tijdefficiëntie
Zowel de administratie als de goedkeurders besparen tijd door op digitale wijze met facturen en een workflow te werken, waarmee iedereen de status van een factuur kan volgen.

 

2. Orde op zaken
De administratie en de goedkeurders weten altijd waar de factuur zich binnen de organisatie bevindt. Met e-facturen zal ook het aantal fouten afnemen – facturen verdwijnen nooit meer, duiken altijd in het systeem op en zullen altijd op tijd worden betaald.

 

3. Terugzoeken
Met e-facturen hoeft u geen zeeën van tijd meer te besteden aan het terugzoeken van facturen. Met de zoekfunctie van het factuurprogramma kunt u oude facturen opzoeken zonder hiervoor eens op het kantoor te zijn. Terugzoeken wordt ook een stuk gemakkelijker indien u bijvoorbeeld alle facturen van een specifieke leverancier wilt bekijken, facturen voor een bepaald project of voor een bepaalde datuminterval.

 

4. Milieuvriendelijk
Door gebruik te maken van e-facturen bespaart uw onderneming niet alleen geld. Het is voor bedrijven ook een veilige en milieuvriendelijke manier om facturen te versturen en te hanteren.