Zo krijgt u een efficiëntere organisatie

Het jaar na jaar volgen van oude gewoontes kan een dure zaak worden voor een onderneming. Met nieuwe digitale werkwijzen en door routines te veranderen, kan een bedrijf tijd besparen en op een meer kosteneffectieve manier aan het werk.

Voor een efficiënte bedrijfsvoering is het van belang om op slimme wijze te werken. Al naar gelang de ontwikkeling van nieuwe technieken zal de kans om dit te doen steeds groter worden. Tegenwoordig kunnen allerhande digitale diensten worden geleverd, vanaf boekhouding en documentverwerking, tot vergaderingsdiensten.

 

Bespaar tijd – en onkosten

De overgang tot een werkplek van de toekomst kan groot lijken, maar het hoeft echt niet moeilijk te zijn. Een eerste stap is bijvoorbeeld een wijziging van de routines van de administratie, en een geleidelijke upgrade van uw systeem tot efficiënte clouddiensten. Elektronische factuurverwerking is slechts een voorbeeld van een efficiëntere werkwijze die in de cloud kan plaatsvinden. In sommige branches is het ook mogelijk om factuurverwerking te coördineren met systemen voor projectrapportage en orderverwerking – om zodoende nog meer tijd te besparen.

Door de papierrompslomp weg te nemen, en door een gedeelte van de administratie te automatiseren, vermijdt u een stuk tijdvergend routinewerk, en u krijgt een snellere workflow en verlaagt zodoende de kosten. Uw medewerkers hoeven geen monotoon werk meer te verrichten en ze houden tijd over om ander werk te doen. De werkdag voor uw werknemers wordt eenvoudiger, meer flexibel, en u kunt zich op de kernwerkzaamheden van het bedrijf concentreren.

 

Flexibiliteit en veilige verwerking

De nieuwe digitale werkplek vergt ook niet dat u altijd op kantoor bent, u kunt uw werk van waar dan ook uitvoeren. Dit geeft ook een grotere flexibiliteit als het om de werktijden gaat. Tegenwoordig werken we niet alleen maar op kantoortijd van 9-17. Vaak is meer flexibiliteit wenselijk om ons levenspatroon aan te passen. Het wordt bedrijven gemakkelijker gemaakt om uit te breiden en de beste bedrijfscompetentie aan te trekken.

Niet alleen is het mogelijk om op afstand met deze systemen te werken, maar de grote kracht van deze clouddiensten ligt vooral in het feit dat alle documenten in real time digitaal toegankelijk zijn vanaf welke eenheid dan ook.

Bij grotere bedrijven worden facturen meestal door de hele organisatie verstuurd – een tijdvergende bezigheid waaraan ook nog eens het risico is verbonden, dat ze verdwijnen of niet op tijd worden betaald. Met een gedigitaliseerd systeem verloopt het werk efficiënter en de verwerking is veiliger. Routines en de interne factuurstroom worden overzichtelijker en is eenvoudiger te volgen. Het wordt ook een stuk eenvoudiger om tijdelijke werkkrachten aan te nemen.